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Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  03/09/2014
Data da última atualização:  03/09/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LENGOWSKI, E. C.; NISGOSKI, S.; OLIVEIRA, V. T. de; BOLZÓN DE MUÑIZ, G. I.; MAGALHAES, W. L. E.; SATYANARAYANA, K. G.
Afiliação:  Elaine C. Lengowski, UFPR; Silvana Nisgoski, UFPR; Valcineide Tanobe de Oliveira, PUC-PR; GRACIELA INÊS BOLZÓN DE MUÑIZ, UFPR; WASHINGTON LUIZ ESTEVES MAGALHAES, CNPF; Kestur G. Satyanarayana, Pesquisador visitante da Embrapa Florestas.
Título:  Development of composites of highly filled phenol formaldehyde resin: coconut (Cocos nucifera) endocarp particles.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  International Polymer Processing, v. 29, n. 4, p. 477-488, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Considering the growing interest in the development of new materials based on renewable materials, this paper presents the results of experiments carried out with high content (80 to 95%) of coconut endocarp particles in phenol formaldehyde resin for the development of composite material by compression molding. The morphology of the particles and chemical composition and thermal stability of both the particles and the resin were evaluated. Tensile and flexural properties of the composites exhibited significant improvements with increasing resin content, attributed to good bonding between the resin and the particles and the presence of fewer voids in the composites as well as to the microstructural homogeneity, as corroborated by the fractographic studies. The thermal stability of the composites is influenced by the proportion of particles, while the swelling characteristics are affected by the amount of resin. The results taken together suggest that the developed composite can be used for various applications.
Palavras-Chave:  Caracterização mecânica; Caracterização térmica; Compósito; Material renovável; Mechanical characterization; Moldagem por compressão; Renewable materials; Thermal characterization.
Thesaurus Nal:  compression molding.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF52695 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  14/01/2013
Data da última atualização:  22/04/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  PIARDI, E. M.; SANTOS, V. M. dos; GEBLER, L.; ANTONIOLLI, L. R.; SILVA, V. C. da.
Afiliação:  Eder Manfron Piardi, UCS; Vagner Martini dos Santos, UCS; LUCIANO GEBLER, CNPUV; LUCIMARA ROGERIA ANTONIOLLI, CNPUV; VANDERLEI CANDIDO DA SILVA, CNPUV.
Título:  Análise físico-química da qualidade da água utilizada na pós-colheita no processo de lavagem da maçã em packing house.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 10.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 6., 2012, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2012.
Páginas:  p. 56
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Lavagem da maçã; Packing house.
Thesagro:  Fruticultura; Maçã; Qualidade da Água.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/122589/1/PIARDI-EICp56-2012.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV14424 - 1UMTRA - DD660.284 26
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